Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Kulinarne wariacje - edycja wiosenna

Za nami pełen smaków i radości Wiosenny Sezon Kulinarnych Wariacji – cykl kulinarnych spotkań, podczas których nasi uczniowie mogli rozwijać swoje umiejętności, kreatywność i współpracę w zespole.

Pierwszego dnia w kulinarną przygodę wyruszyły klasy V, VI i VIII. Uczniowie, podzieleni na zespoły, otrzymali świeże składniki – chrupiące warzywa, pieczywo pełnoziarniste, sery, wędliny, twarożki, zioła i przyprawy. W świetnej atmosferze powstawały kanapki o oryginalnych smakach i kształtach – od kwiatów po zabawne buźki – wszystkie pełne świeżości, koloru i włożonego serca.

Drugi dzień należał do naszych najmłodszych uczniów. Tym razem wspólnie przygotowaliśmy świeżo wyciskane soki – jabłkowy oraz pomarańczowy. Zarówno przedszkolaki, jak i starsze klasy (V, VI i VII) chętnie angażowały się w pracę przy sokowirówkach i blenderach.

Podczas finału kulinarnej przygody na naszych stołach zagościł makaron z sosem szpinakowym na mleczku kokosowym i startym serem. Dla chętnych przygotowaliśmy również dodatek w postaci suszonych pomidorów. Mimo początkowych obaw co do smaku szpinaku, potrawa zniknęła w mgnieniu oka – wielu uczniów sięgało po dokładki.

Serdeczne podziękowania kierujemy do Rodziców, Uczniów, Nauczycieli i Pracowników szkoły – za pomoc w przygotowaniach, wsparcie finansowe oraz obsługę stoiska. 

Wiosenny Sezon Kulinarnych Wariacji pokazał, że zdrowe jedzenie może być jednocześnie pyszne, kreatywne i angażujące – a wspólne gotowanie to doskonały sposób na integrację i naukę przez doświadczenie.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tego wydarzenia: